Skip to main content

Beleef de Betuwe in al haar facetten

Proef alle lekkernijen, aanschouw de creativiteit, ontdek de (fr)uitzinnige innovatie, geniet van de muziek en dompel je onder in alles wat de Betuwe uniek maakt. 

Mooie
dagjes
(fr)uit!

Van vrijdag 10 september
tot en met Maandag 20 september

De Betuwe: de fruitregio van Nederland die zich jaarlijks kleurt met haar prachtige bloesem. Deze bloesem staat symbool voor de lente, een nieuw begin, de start van groei en iets nieuws. En dan wordt de bloesem een vrucht. Het is tijd om te oogsten en te genieten van wat het leven te bieden heeft. Wetend dat ook deze oogst weer deels verwerkt wordt tot energie voor de winter. The circle of life: er is geen begin en geen einde.

Tijdens de Betuwse Oogstweek zijn vertrouwde elementen te vinden waarin het corso DNA verpakt zit. Zo zal er tijdens een tentoonstelling diverse fruitsculpturen te aanschouwen zijn. Bewonder al het moois en lekkers dat met noeste arbeid in de Betuwe gekweekt, geproduceerd en gecreëerd wordt.

Het verhaal

Midden in Nederland vind je Rivierenland, een karakteristieke streek met de regio’s Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. Buiten de regio worden deze streken allemaal gevangen onder ‘De Betuwe’. Een naam die direct herkenning oproept, overal waar je hem laat vallen.

Onze streek staat bekend om urenlang wandelen of fietsen over pittoreske dijken en langs boomgaarden vol bloesem of fruit, struinen door uiterwaarden en volop recreëren op en aan het water. De Betuwe heeft veel te bieden: pittoreske dorpjes, gezellige winkelsteden en een breed aanbod van restaurants, musea en karakteristieke overnachtingsadressen.

Wat we doen

Als organisatie van de Oogstweek en het Fruitcorso vertellen wij je graag het verhaal van de Betuwe. Door de ligging tussen de rivieren is dit van oudsher een gebied met unieke gronden die om ecologische redenen uitstekend geschikt zijn voor grootschalige tuinbouw, waaronder de fruitteelt met onder andere appels, peren en kersen.